Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Onzekerheid over je financiële situatie of een onverwachte tegenslag is voor niemand prettig. Toch kunnen er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden die invloed hebben op je geldzaken. Het is verstandig om hier regelmatig bij stil te staan, aangezien risico's in de loop van de tijd veranderen, net als de mate waarin je deze risico's wilt afdekken.
Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je huis beschadigd raakt? Of als er plotseling iemand overlijdt? Wat als je schade veroorzaakt of zelf schade ondervindt? Voor de financiële gevolgen kun je je verzekeren, maar niet alle verzekeringen zijn hetzelfde. Wij kunnen je in contact brengen met een aangesloten kantoor dat je helpt de juiste keuzes te maken, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is.
Niet alleen is er een keuze uit tal van verzekeraars (en voorwaarden), je kunt er ook voor kiezen sommige risico's niet te verzekeren. Niet elke verzekering is verplicht. Als je nét op kamers gaat, met weinig waardevols, sluit je misschien nog geen inboedelverzekering af. Later is dat juist weer wel verstandig. Ook de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet wettelijk verplicht. We raden deze wel van harte aan, als je ouder bent dan 18 en (tijdelijk) niet meer studeert. Want van de schade die je onbedoeld verzooraakt, kun je je leven lang last hebben.
De basis zorgverzekering | Tegen ziektekosten moet iedereen zich in Nederland vanaf 18 jaar verplicht verzekeren. Deze verzekering vergoedt onder meer de kosten die je maakt in het ziekenhuis. Iedere inwoner van Nederland heeft het recht op zorg, maar iedere inwoner is ook verplicht zich daarvoor te verzekeren. Er zijn verschillende pakketten: van een basisdekking tot een zeer uitgebreide aanvullende dekking. Er geldt wel een eigen risico dat je eventueel kunt verhogen - hierdoor krijg je korting op de premie die je betaalt;
De woonhuisverzekering | Ook bekend onder de naam opstalverzekering is dit een verplichte verzekering voor mensen met een eigen huis. Deze dekt schade aan de eigen woning en andere 'opstallen' (zaken die vast verbonden zijn met het huis of de grond van jouw perceel);
De autoverzekering | Je bent wettelijk verplicht tot deze verzekering als je een auto(s) bezit (net als je je brommer of motor moet verzekeren). Zo'n verzekering dekt minimaal de schade die jij bij anderen veroorzaakt - die valt onder de dekking voor jouw wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je kunt deze verzekeringen uitbreiden, bijvoorbeeld tegen schade die jij aan je eigen voertuig veroorzaakt, tegen diefstal of als jijzelf, of een van je passagiers, door je jouw schuld invalide raken, of ernstiger.
Als er zaken in je privé of zakelijke omgeving wijzigen is sowieso altijd goed om even na te gaan welke risico's dit met zich mee kan brengen. En óf en hoe je je hiertegen wilt verzekeren.
Overweeg je een nieuwe verzekering? Laten we dan kijken of die echt nodig is. De dekking kan soms overlappen met een verzekering die je al hebt. Aan de andere kant is het goed dat je je realiseert welke risico's juist nog niet zijn afgedekt. Een expert op dit gebied kan je hiermee natuurlijk prima van dienst zijn. Aarzel niet en neem gerust contact op.
Diemermere 1
1112 TA Diemen
Tel: 020 705 14 00
E-mail: info@hypotheekgo.nl
Ma t/m vr
8:30 - 17:30 uur
Weekenden en avonduren gesloten