Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Tijd is geld en geld is tijd. Dat gaat zeker op als het gaat om pensioen. Wie fulltime werkt, werkt ongeveer één dag per week aan zijn oudedagsvoorziening. Althans, als je werkgever hiertoe een regeling heeft getroffen. Het loont letterlijk de moeite om de opbouw van je pensioen in de gaten te houden. Elke verandering die door de overheid of verzekeraar wordt doorgevoerd kan van invloed zijn op de bestedingsruimte voor later.
Om na je pensionering de gewenste levensstandaard te kunnen aanhouden, is er voldoende inkomen nodig. Een aanvulling op de AOW is daarvoor de meest voor de hand liggende oplossing. Echter, het pensioen kan lager uitvallen dan verwacht. Er kan bijvoorbeeld een pensioengat zijn ontstaan door het wisselen van werkgever, of misschien was je tussentijds wel ondernemer. Tegenwoordig wordt er veelal gekeken naar het gemiddelde loon dat je tijdens je loopbaan verdiende. Iemand die begint zijn carrière begon met 10 euro per uur en eindigt met 100 euro per uur kan dus nog steeds bedrogen uitkomen.
Het onderwerp pensioen is lastige materie. Het betekent tussentijds anticiperen om op een doel uit te komen wat voor velen een ver-van-hun-bedshow is. Laten wij in contact brengen met een expert die er eens samen met jou voor gaat zitten. Dan weet je waar je aan toe bent en hoe je maatregelen kunt nemen als daar aanleiding voor is.
De AOW-leeftijd is in hoge mate gekoppeld aan de levensverwachting. Deze schuift telkens op. Op zich goed nieuws natuurlijk, maar wel goed om steeds rekening mee te houden. De komende jaren stijgt de AOW-leeftijd verder naar minimaal 67 jaar. Op de site van de SVB kun je zo nagaan wanneer jij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Wil je weten hoe het dan zit met de betaalbaarheid van je hypotheek of levensonderhoud? Wij brengen je in contact met een expert die het kan doorrekenen voor je.
Hoeveel geld je na je pensionering nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. De woonlasten van de hypotheek bijvoorbeeld. Eventuele schenkingen die je in gedachte hebt, of extra lasten door de inhuur van klussenbedrijven voor wat je vroeger zelf kon doen. Denk aan zorgkosten en bestedingen die het leven gemakkelijker maken. Wij brengen je graag in contact met een expert die graag met jou een blik op de toekomst werpt om te kijken of je pensioen en eventuele andere inkomsten hoog genoeg zijn om de kosten te betalen.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie.
Diemermere 1
1112 TA Diemen
Tel: 020 705 14 00
E-mail: info@hypotheekgo.nl
Ma t/m vr
8:30 - 17:30 uur
Weekenden en avonduren gesloten